top of page

Comunicat de presă: MyEcoBox lansează #CoffeeCycle, un program de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea în București, invitând toate brandurile de cafea să se alăture
București, România - MyEcoBox, o organizație non-profit angajată să producă o schimbare reală a atitudinii față de sustenabilitate în România, a lansat #CoffeeCycle, prima campanie de reciclare a capsulelor și pungilor de cafea din România.

 

Campania pilot de 3 luni, are ca scop reducerea deșeurilor și încurajarea practicilor de economie circulară și invită toate brandurile de cafea (inclusiv ceai, ciocolată și lapte) prezente pe piața românească să participe activ și să își unească forțele pentru a contribui semnificativ la succesul acestei inițiative. MyEcoBox este mândră să anunțe parteneriatul său cu IndECO, un partener de top în domeniul reciclării în regiune, pentru a asigura procesarea eficientă a capsulelor și pungilor de cafea colectate, consolidând angajamentul campaniei pentru sustenabilitate.

 

"Mai mult de 82% dintre consumatorii de capsule de cafea nu știu că își pot recicla capsulele, însă 60% dintre ei ar face acest lucru prin intermediul unei soluții convenabile. Suntem mândri să fim lideri în acest domeniu. Mai multe puncte de colectare #CoffeeCycle au fost deja instalate în complexuri rezidențiale și de birouri precum Avalon Estate, Cosmopolis, Hyperion Towers, InCity Residence și Marmura Residence, oferind servicii de reciclare a cafelei la îndemână pentru peste 20.000 de oameni din București. Oricine este interesat să participe poate aplica pentru a deveni un punct public de colectare  #CoffeeCycle pe www.myEcoBox.ro, fără niciun cost pentru consumator. Acest efort de colaborare nu numai că va sprijini o Românie sustenabilă, dar va crește și responsabilitatea consumatorilor, a mărcilor și a retailerilor față de mediu", a spus Lestat Monroe, fondator al MyEcoBox.

 

De asemenea, campania  #CoffeeCycle încurajează pasionații/băutorii de cafea să își recicleze capsulele, pungile și pliculețele de cafea uzate la punctele de colectare desemnate, disponibile în tot Bucureștiul. Deșeurile colectate vor fi trimise la o unitate de reciclare, unde vor fi procesate și transformate în produse noi. Dozele de aluminiu sunt folosite la fabricarea de cutii de băuturi și componente auto, iar cele de cafea din plastic pentru articole precum mobilier, ambalaje industriale și produse de construcții. Zațul de cafea folosit va fi transformat în compost.

 

Consumatorii dornici să urmărească impactul campaniei  #CoffeeCycle pot face acest lucru direct prin intermediul www.MyEcoBox.ro. Site-ul web oferă hărți interactive care prezintă locația punctelor de colectare #CoffeeCycle, ceea ce le permite utilizatorilor să găsească cel mai apropiat punct de colectare.

 

 Pentru mai multe informații despre   #CoffeeCycle și MyEcoBox, vă rugăm să vizitați

 

Despre MyEcoBox

MyEcoBox este o organizație non-profit dedicată promovării unei "noi atitudini față de deșeuri". Programul MyEcoBox este prima soluție completă de reciclare a obiectelor greu de reciclat din România, oferind o modalitate simplă și convenabilă pentru persoane fizice, întreprinderi, branduri și comercianți de a elimina deșeurile în mod responsabil. MyEcoBox se angajează să ajute oamenii să își reducă amprenta asupra mediului și să creeze un viitor mai sustenabil.

  • Instagram
bottom of page