top of page

Reciclare Gratuită

Soluțiile programelor noastre de Reciclare Gratuită sunt destinate deșeurilor care sunt de obicei dificil de reciclat. Puteți să alegeți cât de multe programe doriți pentru a maximiza impactul asupra planetei.

MyEcoBox Site Banner (17.29 x 7.06 cm)-3.png

Cum funcționează?

Programele de Reciclare Gratuită sunt finanțate de companii, producători și comercianți cu amănuntul pentru a vă ajuta să colectați și să reciclați deșeurile greu de reciclat.

 

Există două modalități prin care puteți participa la program:

1. Aduceți deșeurile la un punct de drop-off din apropierea Dvs. 

Selectați programul de reciclare gratuită la care doriți să vă înscrieți. Găsiți cea mai apropiată locație publică de depozitare mai jos (cu ajutorul hărții interactive) și lăsați deșeurile în timpul orelor de program.

 

 

 

2. Setați o locație de drop-off

Dacă nu există un punct de colectare/predare în apropierea dvs., atunci puteți configura un punct nou urmând pașii de mai jos:

  • Găsiți un loc pentru a vă aduce colecția de deșeuri (de preferat cu acordul prealabil al responsabilului/proprietarului locației), ținând cont că puteți avea doar o singură locație publică de predare per cont și program;

  • Descărcați și completați Formularul de Predare/Colectare;

  • Trimiteți-ne formularul completat la adresa contact@myecobox.ro;

  • Instalați cutia My Eco Box și începeți să colectați în locația aleasă de Dvs.

 

Când cutia My Eco Box este plină, sigilați-o și returnați-o folosind serviciul nostru de transport preplătit către centrul nostru pentru reciclare. Tot ce trebuie să faceți este să sunați la +40 (743) 046 929 și noi vom organiza colectarea.

 

Puteți înregistra o locație publică de predare (drop-off) la o distanță de minim 8 kilometri între fiecare locație publică de predare (cu excepția cazului în care se specifică altfel pe pagina programului). Dacă oricare dintre detaliile locației publice de predare se modifică, vă rugăm să ne anunțați la contact@myecobox.ro și vom actualiza detaliile online.

 

Notă: dacă veți colecta deșeuri în spații comerciale, va trebui să ne furnizați un bilet de transfer al deșeurilor. Acesta este un formular rapid pe care trebuie să îl completați și să ni-l trimiteți pentru a ține exidența trasabilității deșeurilor. Puteți descărca Nota de Transfer a deșeurilor AICI. 

Ce este o locație publică de drop-off?

O locație publică de drop-off este un loc cu o cutie de colectare unde cetățenii pot lăsa deșeurile greu de reciclat pentru a fi colectate și reciclate de My Eco Box. O locație publică de drop-off este de obicei configurată și gestionată de o singură persoană sau de un grup mic de persoane (cunoscut ca administrator/i). Administratorul/ii va/vor fi responsabil/i de gestionarea locației de drop-off, trimițând deșeurile către My Eco Box.

Cum pot găsi o locație publică de drop-off?

Pentru a găsi o locație publică de drop-off pentru programul ales de dvs. (aplicabil pentru majoritatea dintre ele), vă rugăm să selectați Programul de Reciclare Gratuită care vă interesează și consultați harta interactivă cu cele mai apropiate locații de drop-off.

 

 

Deoarece fiecare hartă este actualizată în mod regulat, vă sfătuim să verificați detaliile locației alese (adresa completă, programul de funcționare și locația cutiei de colectare) înainte de a preda deșeurile.

Care sunt beneficiile setării unei locații noi de drop-off?

1. Recompensare

De fiecare dată când trimiteți înapoi către My Eco Box o cutie plină cu deșeuri, noi vom asigura un training gratuit către o grădiniță (respectiv către un educator), care mai departe va învăța copiii noștri despre importanța reciclării și îngrijirii planetei noastre!

2. Interacțiune cu comunitatea locală

Cei din comunitatea locală vor fi extrem de încântați de decizia dvs. de a seta o locație publică de predare/colectare accesibilă pentru ei, unde astfel și ei pot contribui și recicla mai multe tipuri de deșeuri. Reciclarea și colectarea sunt activități în care se pot implica oameni de toate vârstele. În plus, este o modalitate frumoasă, ușoară și distractivă de a cunoaște oameni noi!

3. Creează propria unitate de reciclare în apropiere

Înregistrându-vă ca punct public de predare, veți avea facilități convenabile de reciclare la ușa dumneavoastră (la figurat și/sau la propriu)! Locația dvs. publică de predare ar putea fi într-un magazin, supermarket, magazin de caritate, cabinet veterinar, școală, sală locală, biserică, casă, centru de grădină... lista poate continua! Gândiți-vă la locațiile în care oamenii ar trebui să-și arunce deșeurile, în funcție de fluxul de deșeuri pe care îl colectați. Există încă zone în care locațiile publice de livrare sunt rare, aruncați o privire la hărțile interactive de pe paginile programului de reciclare gratuită pentru a vedea care sunt locațiile publice existente în comunitatea dvs.

4. Creșteti nivelul de conștientizare

Având cutii de colectare în locuri vizibile, cum ar fi un supermarket sau o școală, este o modalitate excelentă de a susține o cauză care vă pasionează, alături de importanța reciclării. Poate fi, de asemenea, o bună oportunitate de a crește gradul de conștientizare în rândul copiilor din comunitatea dumneavoastră.

5. Eficiență în transportul deșeurilor

Uneori este dificil de atins greutatea minima acceptată pentru ridicare și reciclare impusă de majoritatea companiilor private de management al deșeurilor. Cu My Eco Box, totul este mult mai simplu. Cutiile odată pline și sigilate, sunt ușor de trimis, respectiv transportat către sediul My Eco Box, cu impact minim asupra mediului înconjurător.

Primește un discount la prima ta comandă!

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a fi la curent cu toate programele și noutățile, si primești un discount de 10% la prima comandă.

 

Noi avem grijă de datele personale. Consultă politica de securitate AICI.

  • Instagram
bottom of page